'Bayern München weet veelbesproken contractverlenging uit het vuur te slepen'

'Bayern München weet veelbesproken contractverlenging uit het vuur te slepen'

15-07-2022 14:30

Het einde van de contractsoap rond Serge Gnabry is in zicht. Bayern München heeft de 27-jarige aanvaller overtuigd van een langer verblijf in de Allianz Arena, meldt The Athletic.

Gnabry stond in de belangstelling van grote clubs, maar gaat voor vier seizoenen bijtekenen. De verwachting is dat hij binnen enkele dagen of zelfs uren zijn handtekening zet. Zijn oude contract liep aan het einde van het seizoen af.

De situatie van Gnabry zorgde de laatste maanden voor veel onrust bij Bayern München, dat hem transfervrij dreigde te verliezen. Dat wilde de kampioen van Duitsland koste wat kost voorkomen. David Alaba (Real Madrid) en Niklas Süle (Borussia Dortmund) liepen al gratis de deur uit.

Gnabry is van nature een vleugelaanvaller, maar Bayern-trainer Julian Nagelsmann ziet in hem ook een mogelijke opvolger van Robert Lewandowski. Het is geen geheim dat de Poolse spits weg wil. Bayern versterkte zich deze zomer met Sadio Mané, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui.

Sinds zijn overstap van Hoffenheim naar Bayern München was Gnabry goed voor 63 goals in 171 wedstrijden. Hij won vier landstitels, twee bekers en één Champions League met Der Rekordmeister.