‘Faes is tevreden bij Reims maar kan vervanger Koulibaly worden bij Napoli’

‘Faes is tevreden bij Reims maar kan vervanger Koulibaly worden bij Napoli’

15-07-2022 12:33
1

Het vertrek van de ene betekent vaak de komst van een ander. Zo klinkt de wet van de zomermercato. Een Rode Duivel zou deze wet wel eens kunnen ondergaan, Kalidou Koulibaly vertrekt van Napoli SSC naar Chelsea FC en Wout Faes zou wel eens zijn vervanger kunnen zijn bij de club van (voorlopig toch nog) Dries Mertens

Faes is momenteel nog steeds druk in de weer bij Stade de Reims, de voorbereiding op het komende seizoen is volop aan de gang. De Rode Duivel mag vertrekken bij de club, maar Faes traint momenteel gewoon nog mee. De verdediger stond zelf in de basis bij de eerste twee wedstrijden van de voorbereidingsperiode en is niet van plan zijn vertrek te forceren. Dat lezen we in L'Equipe heeft. 

"Ik ben gefocust op Reims,” getuigt Faes. “Waarom niet doorgaan en een derde goed seizoen hebben? Maar ik heb de ambitie om hogerop te gaan," zei hij, ook al gaf hij toe dat hij "aanbiedingen had". Oscar Garcia van zijn kant stak zijn vreugde over een mogelijk verblijf van zijn speler niet onder stoelen of banken: "Als hij geen baan vindt, is hij blij hier te zijn.” Faes beseft dat zijn kansen om een wereldbeker te spelen slinken als hij naar een club trekt waar hij minder zou spelen. 

Volgens L'Equipe is er echter een grote Italiaanse club die "van zijn profiel houdt." Napoli toont interesse in de Rode Duivel. Terwijl Kalidou Koulibaly op het punt staat naar Chelsea te trekken, heeft Napoli interesse in Faes. Hij staat tot 2024 onder contract en wordt door Reims op 15 miljoen gewaardeerd.