'Rooney probeert twee oud-ploeggenoten naar de MLS te halen'

'Rooney probeert twee oud-ploeggenoten naar de MLS te halen'

15-07-2022 07:44

Wayne Rooney werd dinsdag officieel aangesteld als nieuwe trainer van DC United en is direct van start gegaan op de transfermarkt. De voormalig speler van Manchester United houdt gesprekken met Jesse Lingard voor een eventueel avontuur in de Major League Soccer en is ook geïnteresseerd in oud-ADO Den Haag speler Ravel Morrison.

Lingard werd ooit bestempeld als hét talent bij The Red Devils, maar de aanvallende middenvelder wist die status nooit waar te maken. Lingard liep onlangs uit zijn contract bij United en is daardoor een interessante optie voor de Amerikaanse club, meldt The Athletic. Lingard loopt al een tijdje mee in de voetbalwereld, maar is pas 29 jaar en zou van grote waarde kunnen zijn voor Rooney. 

Rooney speelde tussen 2004 en 2017 voor Manchester United en zag de ontwikkeling van Lingard van dichtbij. Lingard werd tussen 2008 en 2015 voornamelijk verhuurd door de club, maar de twee speelden wel samen in de periode tussen 2015 en 2017.

Rooney probeert ook Morrison naar de club te halen, meldt de Washington Post: de Jamaicaanse middenvelder speelde samen met Rooney tijdens zijn periode bij Derby County, waar Rooney ook trainer was. Morrison liep onlangs eveneens uit zijn contract bij de club.