Red Flames verliezen nipt van Frankrijk, Evrard pakt opnieuw een strafschop

14-07-2022 22:56
12

De Red Flames speelden donderdag een verdienstelijke wedstrijd tegen Frankrijk, maar 'Les Bleus trokken wel aan het langst eind. De Belgische dames verloren met 1-2. In de slotfase stopte Nicky Evrard opnieuw een strafschop.

Na het gelijkspel tegen IJsland kregen de Red Flames eerder op donderdag goed nieuws. Op de tweede speeldag van het EK speelden in de groep van de Belgen IJsland en Italië 1-1 gelijk. Dat opende perspectieven om de tweede ronde te halen.

Frankrijk begon als de grote favoriet aan de match en het duurde niet langs alvorens onze buren konden juichen. Al na 6 minuten opende Diani de score. De Belgische dames hoopten nog op buitenspel, maar het kopbaldoelpunt werd geldig verklaard.

Frankrijk kende niet alleen geluk, want Katoto moest al vroeg vervangen worden. Ondanks het gemis van de aanvalster bleef Frankrijk heer en meester. België had het moeilijk, maar kwam na 36 minuten wel langszij. Cayman trof raak. Ook dit doelpunt moest even op buitenspel worden gecontroleerd.

De Belgische dames hoopten met een gelijkspel de rust te halen, maar kwamen bedrogen uit. Nadat de Flames een corner niet konden ontzetten, wist Mbock de 1-2 op het bord te koppen.

Na de rust bleef het vooral lang spannend. In de slotfase kwam de VAR weer tussen. De ref werd naar de kant gehaald en de wedstrijdleiding was van oordeel dat  Tysiak de bal met de hand speelde in de eigen zestien. De bal ging op de stip en  Tysiak mocht met twee keer geel en rood gaan douchen. Renard kreeg de kans om de 1-3 te maken, maar Evrard redde - net zoals tegen IJsland - de strafschop. In de herneming mikte Renard naast.

Het bleef bij 1-2. Op de slotdag van de groepsfase neemt België het op tegen Italië. De tweede ronde halen is voor de Red Flames op het EK nog mogelijk.