'Overbodige Memphis krijgt slecht nieuws en wordt mogelijk betrokken in ruildeal'

'Overbodige Memphis krijgt slecht nieuws en wordt mogelijk betrokken in ruildeal'

14-07-2022 19:15
2

Bij FC Barcelona is geen plek meer voor Memphis Depay. De Oranje-international is door de clubleiding verteld dat hij mag vertrekken uit Camp Nou, aldus Spaanse media.

Met de komst van Raphinha, die maximaal 68 miljoen euro kost, krijgt Barcelona de beschikking over nog een aanvaller. Dat is volgens AS de genadeklap voor Memphis, met in het achterhoofd dat Robert Lewandowski mogelijk ook nog de overstap maakt. Barça is voornemens de spits te betrekken in een ruildeal met Sevilla. Verdediger Jules Koundé moet de omgekeerde weg bewandelen.

Barcelona maakt er geen geheim van dat Memphis bij een bod van twintig miljoen euro mag vertrekken. Dit bedrag komt niet op tafel wanneer het de clubleiding van de Catalanen lukt de ruildeal met Sevilla te bezegelen. Memphis beschikt nog over een contract voor een seizoen, waardoor hij volgend seizoen gratis de deur uitloopt als het niet tot een akkoord komt.

Woensdag werd al bekend dat Memphis wordt geschrapt uit de promotiecampagne van Barcelona, voorafgaand en tijdens de pre-season tour in de Verenigde Staten. Sinds de blessure van de aanvaller eind vorig jaar ging het bergafwaarts. Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang werden in de winterstop gehaald, waardoor Memphis niet meer zeker was van een basisplaats. Ook kampte hij met blessures.