OFFICIEEL: Na amper één basisplaats besluit Kortrijk om Herrmann al te verhuren

OFFICIEEL: Na amper één basisplaats besluit Kortrijk om Herrmann al te verhuren

14-07-2022 10:15

KV Kortrijk heeft voorlopig genoeg gezien van Charles-Jesaja Herrmann. De Duitse aanvaller kwam pas vorige zomer aan in het Guldensporenstadion, maar kon daar tot dusver geen potten breken. Nu gaat hij op tijdelijke basis aan de slag bij NAC Breda.

Via haar officiële kanalen maakt Kortrijk de overeenkomst bekend. Herrmann wordt voor één seizoen uitgeleend, hoogstwaarschijnlijk zonder aankoopoptie, aangezien daar geen sprake van is in het bericht. NAC Breda is actief in de Eerste Divisie, het tweede niveau in Nederland, waar het afgelopen seizoen als achtste eindigde. Met Herrmann erbij hopen de Noord-Brabanders beter te doen.

Voor Herrmann komt er zo al sneller dan verwacht een einde aan zijn periode in Kortrijk. In de zomer van 2021 leek de Duitser nochtans een interessante aanwinst te zijn, toen hij overstapte van het belofte-elftal van VFL Wolfsburg. Bij KVK bleven zijn bijdragen echter voornamelijk beperkt tot invalbeurten. Slechts één keer mocht Herrmann in de basis opdraven, in maart in het thuisduel tegen Standard Luik (0-1). Scoren lukte hem nooit.