3-5-2 of 4-3-3? 'Aanvallende weelde voor Hoefkens, Larin aan aftrap in Supercup'

3-5-2 of 4-3-3? 'Aanvallende weelde voor Hoefkens, Larin aan aftrap in Supercup'

14-07-2022 09:24
12

Club Brugge rondde haar voorbereiding op het nieuwe seizoen woensdag af met een duidelijke 4-2-overwinning tegen FC Utrecht. De landskampioen trok al twee versterkingen aan voor de spitspositie én beschikt voorlopig nog steeds over de gegeerde Charles De Ketelaere en Noa Lang. Dat bezorgt Carl Hoefkens luxeproblemen.

Komende zondag staat de Supercup tussen Club Brugge en KAA Gent op het programma, de traditionele opener van de nieuwe jaargang. In die partij kan Hoefkens wellicht zelfs twee volwaardige ploegen opstellen. Vooral op het aanvallende vlak beschikt de trainer over weelde. Met De Ketelaere, Lang en aanwinsten Cyle Larin en Ferran Jutglà lopen er vier uitstekende opties rond om de spits in te vullen, om over David Okereke nog maar te zwijgen.

Op basis van de voorbije oefenpartijen vermoedt Het Nieuwsblad dat Larin een vaste stek in de spits te pakken heeft. Hij verschijnt dan ook meer dan waarschijnlijk aan de aftrap tegen Gent. In welke formatie dat zal gebeuren, is overigens ook nog een open vraag. Tot dusver oefende Hoefkens al in 3-5-2 en 4-3-3. Hoe dan ook zijn er voor hem nog verschillende knopen om door te hakken voor aankomende zondag.