Standard strikt eerste zomeraanwinst: 'Nederlander Ohio verlaat RB Leipzig'

Standard strikt eerste zomeraanwinst: 'Nederlander Ohio verlaat RB Leipzig'

14-07-2022 09:08 Laatste update: 09:15
3

Het bleef lange tijd oorverdovend stil op transfervlak in Luik, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Standard staat namelijk op het punt om Noah Ohio aan te werven. Dat is een negentienjarige, Nederlandse spits met de nodige referenties.

De komst van Ohio lijkt Standard bijna niet meer te kunnen ontsnappen. L'Avenir zag de Nederlander woensdag al neerstrijken op Sclessin, waar hij zijn medische proeven heeft afgelegd. Hij ontmoette er ook enkele van zijn toekomstige ploeggenoten. Deze donderdag zou Ohio zijn handtekening zetten onder een contract. Zo wordt hij de eerste aanwinst van Standard sinds het Amerikaanse 777 Partners de club overnam.

Ohio komt over van RB Leipzig, waar hij echter enkel voor de jeugdelftallen uitkwam. Afgelopen seizoen deed hij wel ervaring op tijdens een uitleenbeurt aan Austria Wien. In Oostenrijk deed Ohio het ook behoorlijk: hij mocht er ruim 30 keer opdraven, waarvan tien keer als basiskracht, en trof in totaal zes maal raak. De Nederlander genoot een deel van zijn opleiding overigens bij Manchester City, wat de link met Standard verklaart. Kersvers sportief directeur Fergal Harkin heeft immers ook een verleden in het Etihad Stadium. Ohio kwam daarnaast in de jeugd uit voor de nationale ploegen van Nederland.

Saillant detail: bijna is er nog een kink in de kabel gekomen voor Standard door ... Vincent Kompany. De nieuwe trainer van Burnley FC had Ohio namelijk ook op zijn verlanglijstje staan. De laatste dagen probeerde hij de spits nog te overhalen om voor de Championship te kiezen, maar dat is niet gelukt. Ohio wordt omschreven als een robuuste, snelle aanvaller, die bovendien linksvoetig is. Dat laatste is mooi meegenomen voor De Rouches, want aan linkspoten was er voorlopig een gebrek.