'Ronaldo ontvangt krankzinnige aanbieding: transfertotaal van 300 miljoen euro'

'Ronaldo ontvangt krankzinnige aanbieding: transfertotaal van 300 miljoen euro'

14-07-2022 09:01
3

Opvallend transfernieuws uit Portugal: Cristiano Ronaldo heeft een krankzinnig aanbod gekregen om Manchester United te verlaten. Een club uit Saudi-Arabië zou zich hebben gemeld bij hem, zijn zaakwaarnemer én zijn club.

CNN Portugal noemt geen clubnaam, maar de Saudi's hopen Ronaldo voor dertig miljoen euro over te nemen van Manchester United. De cijfers in het contract dat de Portugese vedette (37) zou zijn voorgelegd, zijn werkelijk waanzinnig: Ronaldo kan in twee seizoenen maar liefst 250 miljoen euro gaan verdienen.

Om de aanbieding extra aantrekkelijk te maken, is zaakwaarnemer Jorge Mendes ook twintig miljoen in het vooruitzicht gesteld. Het is niet duidelijk of Ronaldo, die ook wordt gelinkt aan Chelsea, Napoli en Bayern München, openstaat voor een vertrek uit Europa. Het totale transferpakket komt neer op 300 miljoen euro.

De laatste weken is er veel te doen om de toekomst van Ronaldo, die vanwege 'persoonlijke omstandigheden' nog niet één keer heeft meegetraind dit seizoen bij Man United. Hij zou teleurgesteld zijn over het transferbeleid op Old Trafford en naar een club willen die komend seizoen wél Champions League-voetbal speelt.

"Ronaldo is niet te koop", reageerde kersvers trainer Ten Hag deze week. "Hij maakt deel uit van onze plannen, that's it. Dat hij hier ontbreekt, heeft te maken met persoonlijke zaken. Hij heeft mij niet verteld te willen vertrekken. Ik heb het wel gelezen, maar zoals ik al zei: Ronaldo is niet te koop. We willen samen successen boeken."