Union houdt Sporting op draw: Veel intensiteit, maar niet echt vriendschappelijk

Union houdt Sporting op draw: "Veel intensiteit, maar niet echt vriendschappelijk"

14-07-2022 08:49
4

Union Saint-Gilloise heeft woensdagavond een prestigieuze oefenwedstrijd afgewerkt tegen Sporting Clube de Portugal. Na 90 minuten op en over het randje prijkte een 1-1-gelijkspel op het scorebord. Volgens Siebe Van der Heyden heeft de vicekampioen daar vertrouwen uit getankt.

Als nummer twee uit de vorige competitie plaatste Union zich zowaar voor de voorrondes van de Champions League, waardoor er de komende maanden al zeker enkele lastige Europese opdrachten op het programma staan. Een voorbereidingspartij tegen een gereputeerde tegenstander als Sporting vormt dan ook een geschikte opbouw. Die vond overigens plaats in Lissabon.

In de eerste helft had Union, dat met een sterke ploeg aan de aftrap verscheen, het knap lastig met een jeugdig elftal van de Portugezen. In de openingsfase werd het onder de voet gelopen. Na zo'n 20 minuten werd dat Ross Sykes te machtig: de zomeraanwinst van Union beging een strafschopovertreding, Pedro Porro liet dat kansje niet onbenut. Pas na de pauze kwamen de Brusselaars boven water. Uitgerekend Sykes slaagde erin de gelijkmaker (1-1) aan te tekenen na een rommelige fase. In het slot van de partij kreeg Union nog de beste mogelijkheden om het laken naar zich toe te trekken, onder meer via Teddy Teuma, maar aan de stand veranderde niets meer.

Op het randje
In een reactie na afloop had Van der Heyden het over een bijzonder zware wedstrijd. "Het was een match met veel intensiteit, niet echt vriendschappelijk eigenlijk", klinkt het op de website van Union. Vooral in de beginfase had zijn ploeg het knap lastig. "Op het einde hebben we hen kunnen inhalen en geprobeerd om wat mooier voetbal te spelen. We hadden kunnen winnen."

Van der Heyden wil het positieve dus onthouden van de onderneming. Union vloog in enkele uren op en af naar Lissabon, maar ook die pittige reis vormt deel van de voorbereiding op het Europese avontuur. "Niet veel rust, maar dat kan ons helpen voor de wedstrijden in Europa. Je mag niet te veel denken aan de vermoeidheid en elke wedstrijd mentaal zo goed mogelijk voorbereiden", deelt Van der Heyden de les die zijn ploeggenoten en hij geleerd hebben.