UPDATE: Teken aan de wand? Geen Brüls op teamfoto STVV te zien

UPDATE: Teken aan de wand? Geen Brüls op teamfoto STVV te zien

14-07-2022 08:16 Laatste update: 15-07-2022 21:21
5

Er zit een haar in de boter tussen Sint-Truiden en haar sterspeler, Christian Brüls. Woensdagavond stond er een oefenpartij op het programma met RFC Seraing, maar van de spelverdeler ontbrak (onverwachts) elk spoor. Stroeve contractbesprekingen liggen aan de oorzaak van die straffe ontwikkeling.

Volgens Het Nieuwsblad is Brüls niet te spreken over het management bij STVV. Met nog één jaar op zijn contract had de middenvelder eerder al aangekondigd dat hij vóór aanvang van het nieuwe seizoen rond de tafel wilde zitten om zijn overeenkomst open te breken. Gesprekken zijn er weliswaar al geweest, maar een akkoord werd tot op heden niet gevonden.

Brüls gebruikt nu de drastische middelen en daagde daarom niet op voor het duel met Seraing. Op die manier hoopt hij de leiding van STVV onder druk te zetten om een tandje bij te steken. HNB ving echter nog een andere piste op: mogelijks heeft Brüls een aanbieding ontvangen van ... Standard Luik. Dat zou best opvallend zijn, aangezien onze 33-jarige landgenoot al tussen 2015 en 2016 aan de bak was op Sclessin. Naar verluidt heeft 'een club' Brüls betere loonvoorwaarden aangeboden.

Update: Christian Brüls werd eerder al met een vertrek bij STVV genoemd en nu staat de middenvelder ook niet op de teamfoto van de Kanaries, mogelijk een teken aan de wand. Vooral Standard Luik wordt genoemd als volgende bestemming.