DONE DEAL: Koulibaly neemt afscheid van Napoli en trekt naar Chelsea

DONE DEAL: Koulibaly neemt afscheid van Napoli en trekt naar Chelsea

13-07-2022 18:30 Laatste update: 15-07-2022 19:28
6

De transfer zat er al aan te komen, maar nu zijn alle partijen akkoord: Kalidou Koulibaly mag zich op korte termijn speler van Chelsea noemen. Dat melden Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio.

Een transfer van Koulibaly was een kwestie van tijd en nu zijn alle partijen weer een stap dichterbij gekomen. De clubs hebben namelijk een akkoord bereikt, terwijl ook Koulibaly en Chelsea er samen uit zijn gekomen. Napoli zal een transfersom van ongeveer veertig miljoen incasseren voor de Senegalees.

In Londen gaat Koulibaly zijn handtekening zetten onder een meerjarige verbintenis. De 31-jarige stopper zal zo'n tien miljoen euro netto per jaar verdienen bij zijn nieuwe club. Napoli hoeft nu alleen nog de documenten te checken, voordat de deal wereldkundig gemaakt wordt.

Koulibaly lag nog maar één jaar vast in Napels, maar toch moet Chelsea dus een aardige transfersom op tafel leggen. De 62-voudig international speelde in totaal acht jaar voor Napoli, waar hij uitgroeide tot een absolute sterkhouder en leider. Matthijs de Ligt werd overigens ook genoemd bij Chelsea, maar de Nederlander lijkt op weg te zijn naar Bayern München.

Update: Via Instagram heeft Koulibaly afscheid genomen van Napoli. '1 juni 2014 (toen hij Genk achterliet voor Napoli, nvdr) is een onvergetelijke datum, mijn aankomst in Napels. Vanaf het begin was het een verhaal van pure liefde. ... Overwinngen, nederlagen, ... zoveel emoties. Ik bewaar ze in mijn hart. Mijn twee kinderen zijn geboren in Napels. Door Napels ben ik de man die ik nu ben. Dank aan iedereen van de club. Napels was alles voor mij. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur', schrijft de verdediger. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kalidou Koulibaly (@kkoulibaly26)