Club Brugge eindigt voorbereiding met goed gevoel en winst tegen Utrecht

13-07-2022 17:18
18

Club Brugge heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een oefenpartij tegen FC Utrecht. In tegenstelling tot de oefencampagne deze zomer wist Blauw-Zwart deze keer wel te winnen. Het werd 4-2.

Bij Club Brugge kon Carl Hoefkens weer een beroep doen op enkele vertrouwde namen en kregen onder andere Charles De Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang speelminuten tegen Utrecht. De Brugglingen hadden ook het balbezit én de doelpunten. Het was Noa Lang die na een kwartier voetballen Blauw-Zwart op voorsprong bracht na een knappe actie.

Na twintig minuten voetballen stond het zelfs 2-0. Een verloren voorzet van Bjorn Meijer werd wild weggewerkt door een Utrecht-verdediger en belandde uiteindelijk ook in eigen doel. De Ketelaere had ook de 3-0 aan de voet, maar besloot op de goalie van de bezoekers.

Utrecht probeerde wel die aansluitingstreffer te vinden en kon Simon Mignolet ook enkele keren aan het werk zetten. Na een foutje achterin bij Blauw-Zwart vond het dat doelpunt ook net voor het half uur. De bezoekers kwamen ook wat beter in de partij en hoopten voor rust die gelijkmaker te scoren. Die kwam er niet.

Een nieuwe helft met een volledig nieuw Club Brugge zorgde Een nieuwe helft met een volledig nieuw Club Brugge zorgde niet voor een heel ander spelbeeld. Ook nu was het balbezit voor de Bruggelingen, met een stevig jagend Utrecht. Grote kansen kregen we niet meer te zien. Zo was het toch nog wat zoeken voor het duo Larin-Jutgla en wisten ook invallers Kamal Sowah en David Okereke niet voor gevaar te zorgen.

Op het uur voerde men bij Utrecht negen wissels door en hoopten de Nederlanders daarmee voor het verschil te gaan zorgen. Het trio achterin Mata-Sylla-Otasowie kende echter weinig problemen met de bezoekers en hielden het slot op de deur. Uiteindelijk was het toch opnieuw raak voor Club Brugge, dat na een voorzet van Buchanan wist te scoren via Jutgla: 3-1.

Diezelfde Jutgla wist uiteindelijk nog eens te scoren. Nu vond zijn nieuwe maatje voorin Larin de Spanjaard wel en wist die de bal zonder twijfelen in doel te koppen. In het absolute slot kon Utrecht Lammens toch nog te verslaan en stond de 4-2 eindstand op het scorebord.