OFFICIEEL: Bacca maakt de cirkel rond met terugkeer naar grote liefde in Colombia

OFFICIEEL: Bacca maakt de cirkel rond met terugkeer naar grote liefde in Colombia

13-07-2022 10:20
6

Op zijn 35e heeft Carlos Bacca de romanticus in zichzelf laten spreken. Na een tiental geweldige jaren in het Europese voetbal heeft de spits namelijk besloten om zijn loopbaan af te sluiten waar het ooit begon: bij Club Junior FC uit Colombia.

Met grote trots kondigt de Colombiaanse club de terugkeer van haar held aan. Als Bacca slaagt voor zijn medische proeven, zal hij zijn handtekening zetten onder een contract voor twee jaar. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk zijn laatste profovereenkomst, gezien zijn gevorderde leeftijd. 'Opnieuw welkom thuis, Carlos!', schrijft Junior op het einde van het persbericht.

Dat kan je wel stellen. Tussen 2009 en 2011 stak Bacca zijn neus aan het venster bij de club met een karrenvracht aan doelpunten. Die leidden hem in januari 2012 tot bij ... Club Brugge. Na een half jaar aanpassingsperiode beleefde de spits op Jan Breydel een boerenjaar van jewelste. Dankzij 25 competitiedoelpunten lagen de Europese topclubs plots aan zijn voeten.

Uiteindelijk zou Bacca in Europa een carrière uitbouwen om 'u' tegen te zeggen. AC Milan, Sevilla FC en Villarreal FC konden jarenlang genieten van zijn neus voor de goal, wat hem zelf ook geen windeieren opleverde. Zo triomfeerde Bacca liefst drie keer in de Europa League. Het afgelopen seizoen verliep echter minder. Bij het bescheiden Granada FC lag voor hem slechts een rol als vaste invaller weggelegd. Scoren lukte in dat laatste jaar in La Liga geen enkele keer meer ... 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s