Doodsbedreigingen aan adres Lewandowski: Verontrustende reacties uitgelokt

Doodsbedreigingen aan adres Lewandowski: "Verontrustende reacties uitgelokt"

13-07-2022 09:26
6

Robert Lewandowski keerde maandag zonder zijn gezin terug in Duitsland. Dat heeft een reden, blijkt twee dagen later. De Pool krijgt door de transferperikelen te maken met doodsbedreigingen van Bayern München-fans.

Lewandowski wil naar verluidt graag naar FC Barcelona, maar door het uitblijven van een akkoord met Bayern meldde hij zich na zijn vakantie weer in München. Zijn vrouw en twee dochters vlogen niet mee naar Duitsland. De Poolse krant WP SportoweFakty maakt al eerder melding van doodsbedreigingen richting Lewandowski en zijn gezin. Dat bevestigt Tomasz Zawiślak, vriend van de goalgetter en belangenbehartiger van de familie.

"Robert heeft altijd op steun van de Bayern-aanhang kunnen rekenen, maar de vele leugens die over hem verspreid zijn hebben verontrustende reacties uitgelokt. Vooral richting zijn familie", reageert Zawiślak in gesprek met BILD. "Fans weten niet hoe de gesprekken tussen Robert en de clubleiding er hebben uitgezien. Alles wat ze weten is gebaseerd op eenzijdige en vaak erg vervormde berichtgeving."

Het gerucht gaat dat Lewandowski in staking gaat, wanneer zijn transfer naar Barcelona afketst. Zawiślak ontkracht dit. "Zo'n gedachte is er nooit geweest. Sinds Robert heeft aangegeven dat hij zijn contract niet verlengt, zijn er verschillende hoaxes verspreid om hem te kwetsen. Er is heel veel online haat en er zijn serieuze bedreigingen", zegt hij. "Emotie hoort bij voetbal, maar het is noodzakelijk om bepaalde grenzen niet te overschrijden."