Stad volgt de regels: 'Wel nog 160.000 euro voor Antwerp, 0 euro voor Beerschot'

Stad volgt de regels: 'Wel nog 160.000 euro voor Antwerp, 0 euro voor Beerschot'

12-07-2022 21:14
3

Vorig seizoen kon Beerschot zich niet handhaven in de Jupiler Pro League. Dat heeft meerdere financiële gevolgen voor de club. Een van de gevolgen is dat de Ratten een subsidie verliezen. Dat wist ATV te achterhalen.

Nu Beerschot gezakt is en niet langer meer op het hoogste niveau speelt, krijgt het geen subsidie meer uit het topsportfonds van de stad Antwerpen. Sportschepen Peter Wouters vindt het jammer dat Beerschot aankomend seizoen niet meer in 1A speelt, maar dat de stad enkel de subsidies uitdeelt aan clubs die op het hoogste niveau spelen. "Het is een spijtige zaak, maar ik geloof dat Beerscchot snel terug zijn subsidie zal hebben", aldus Wouters.

Vorig seizoen kreeg Beerschot nog 160.000 euro uit het topsportfonds van de Stad Antwerpen. Nu moet Beerschot fluiten naar dat geld. Ploegen, die wel langs de kassa passeren, zijn onder meer Royal Antwerp FC (160.000 euro) en basketbalclub Antwerp Giants (240.000 euro).

De stad Antwerpen blijft wel een partner van Beershot bij het uitbouwen van het jeugdcomplex en in het stadiondossier van de club.