'Chelsea zet Italiaanse clubs te kijk: Koulibaly na acht jaar op weg naar Londen'

'Chelsea zet Italiaanse clubs te kijk: Koulibaly na acht jaar op weg naar Londen'

12-07-2022 20:30
4

Verrassend nieuws uit Londen: Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) lijkt na acht jaar Napoli op weg naar Chelsea. Volgens The Athletic gaan de gesprekken tussen club en speler alvast de goede kant op.

De naam van Koulibaly viel al als mogelijke opvolger van Matthijs de Ligt bij Juventus, maar Napoli wilde ver gaan om zijn Senegalese boegbeeld te behouden. "We hebben hem zes miljoen bruto per seizoen aangeboden, plus een bestuurlijke functie in de toekomst. Dat is een enorm aanbod van in totaal zestig miljoen, maar dat verdient Koulibaly", liet technisch directeur Claudio Giuntoli weten.

Het lijkt er echter op dat Chelsea die plannen gaat doorkruisen. De aanvoerder van Senegal – regerend Afrika Cup-winnaar en aanstaande WK-tegenstander van Oranje – ligt nog één jaar vast in Napels, maar Chelsea wil volgens The Athletic veertig miljoen euro betalen om hem los te weken. De onderhandelingen tussen beide clubs kunnen nog lastig worden, maar Koulibaly wil zelf graag naar Londen en zou al dichtbij een persoonlijk akkoord met The Blues zijn.

De fysiek sterke centrale verdediger speelt al sinds 2014 bij Napoli, dat hem destijds overnam van KRC Genk. Sindsdien kwam hij tot 317 officiële optredens, met de gewonnen bekerfinale van 2020 als grootste triomf.