Droomstart voor Ten Hag: Manchester United geeft Liverpool pak slaag

Droomstart voor Ten Hag: Manchester United geeft Liverpool pak slaag

12-07-2022 17:00 Laatste update: 17:28
3

Erik ten Hag kan terugkijken op een droomstart als manager van Manchester United. De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, nota bene tegen aartsrivaal Liverpool, werd met klinkende cijfers gewonnen: 4-0.

Na zijn presentatie in april had Ten Hag veel tijd om zich te preparen voor zijn nieuwe klus in Manchester. Na een trainingsweek op Carrington, stapte de Engelse grootmacht op het vliegtuig naar Thailand voor het eerste deel van de pre-season tour. De eerste sparringpartner: aartsrivaal Liverpool, de nummer twee van Engeland en verliezend Champions League-finalist.

Ten Hag besloot meteen gas te geven in het Rajamangala Stadium van Bangkok: waar Liverpool-manager Jürgen Klopp voor de tweede garnituur koos, stelde de Nederlander vrijwel alle topspelers op. Alleen Cristiano Ronaldo ontbrak door familie-omstandigheden.

Het leverde een uitstekende eerste helft op, waarin Manchester United wist uit te lopen naar een 3-0 voorsprong. Jadon Sancho brak de ban, gevolgd door fraaie goals van Anthony Martial en Fred. De Braziliaanse middenvelder stiftte de bal met veel gevoel over doelman Alisson Becker heen. Aan de andere kant miste Liverpool-aanwinst Fábio Carvalho een grote kans.

Aan het begin van de tweede helft liet Ten Hag Donny van de Beek en zomerversterking Tyrell Malacia invallen. Klopp liet zich ook niet onbetuigd door na een uur spelen onder meer Virgil van Dijk, Fabinho, Mohamed Salah, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold en mega-aankoop Darwin Núñez in te brengen.

Het zorgde voor veel vertraging en dat kwam het spel niet ten goede. Wel werd er nog een keer gescoord. Facundo Pellistri rondde een flitsende counter af namens United: 4-0. Dat was ook de eindstand. Manchester United reist de komende dagen af naar Australië, waar oefenduels met Melbourne Victory, Crystal Palace en Aston Villa op het programma staan.