'FC Barcelona verzilvert transferakkoord en betaalt 68 miljoen'

'FC Barcelona verzilvert transferakkoord en betaalt 68 miljoen'

12-07-2022 13:45 Laatste update: 13:43
1

FC Barcelona lijkt de strijd om Raphinha te winnen. Het eerste officiële bod uit Spanje wordt spoedig geaccepteerd door Leeds United, meldt Fabrizio Romano.

Barça en Leeds bereikten afgelopen weekend een mondeling akkoord over de transfer van Raphinha en inmiddels is het formele bod ook binnengekomen op Elland Road: Raphinha verhuist voor 58 miljoen euro. Door bonussen kan de totale som oplopen tot maximaal 68 miljoen.

De onderhandelingen zitten in de laatste fase, meldt Romano. Het wachten was alleen op het moment dat Barcelona de financiële oplossingen had gevonden om de deal mogelijk te maken. Raphinha wil zelf alleen naar de Catalaanse grootmacht, waardoor Chelsea en Arsenal met lege handen achterblijven.

Raphinha wordt de eerste speler die deze zomer voor een miljoenenbedrag naar Barcelona gaat. De club van Frenkie de Jong en Memphis Depay presenteerde vorige week het transfervrije duo Franck Kessié (AC Milan) en Andreas Christensen (Chelsea). De verwachting is ook dat Ousmane Dembélé op korte termijn zijn contract gaat verlengen.

Leeds heeft de opvolger van Raphinha, die afgelopen seizoen tot de beste spelers van de Premier League behoorde, al binnen: Luis Sinisterra kwam vorige week voor 25 miljoen euro over van Feyenoord.