OFFICIEEL: Fulham legt voormalig Belgisch jeugdinternational Pereira vast

OFFICIEEL: Fulham legt voormalig Belgisch jeugdinternational Pereira vast

11-07-2022 17:44

Fulham FC heeft de transfer van ex-Belgisch jeugdinternational Andreas Pereira officieel bevestigd. De Braziliaanse middenvelder komt over van Manchester United en tekent een vierjarig contract, met een optie voor een vijfde jaar.

Dat meldt Fulham via de officiële kanalen. Pereira kwam in 2011 elf voor het O17-elftal van PSV en maakte daarna de overstap naar het O18-elftal van Manchester United. De Braziliaan, die in Duffel werd geboren, werd het afgelopen decennium veel verhuurd en deed ervaring op bij FC Granada, FC Valencia, Lazio Roma en Flamengo. Bij de transfer is ongeveer vijftien miljoen euro gemoeid.

Pereira lag tot 2023 vast bij United, maar tekent nu een vierjarig contract bij Fulham, waarmee zijn tijd bij The Red Devils na tien jaar ten einde komt. PSV was in april van dit jaar nog geïnteresseerd in de Braziliaanse Belg. "Ik ben erg blij om hier te zijn en ik kan niet wachten om het seizoen bij Fulham te beginnen", zegt Pereira op de clubwebsite. "Ik wil Fulham zoveel mogelijk helpen om te zijn waar ze thuishoren. Marco Silva was hiervoor erg belangrijk. Ik heb veel met hem gesproken en hij was een sleutelfactor in mijn aanwezigheid hier."