Suárez onthult Amerikaanse aanbiedingen: 'Ik sluit de deur voor niemand'

Suárez onthult Amerikaanse aanbiedingen: 'Ik sluit de deur voor niemand'

11-07-2022 19:26
3

Luis Suárez onthult dat hij 'vijf of zes' aanbiedingen heeft gekregen uit de Major Soccer League. De Uruguayaan ontkracht de romantische geruchten dat hij zijn loopbaan mogelijk samen met Lionel Messi afsluit bij Inter Miami CF. 

Suárez zit na zijn vertrek bij Atlético Madrid zonder club. In een interview met Radio Sport 890 laat hij weten zijn volgende bestemming binnen twee weken bekend te maken. De spits heeft geluisterd naar de aanbiedingen uit de Verenigde Staten, maar gaat daar waarschijnlijk niet op in. Dat heeft naar eigen zeggen te maken met de competitieopzet en transfermarkt aldaar. "Het punt is dat sommige geïnteresseerde clubs mij pas in januari kunnen overnemen", zegt Suárez.

De Uruguayaan heeft het WK in Qatar in het achterhoofd en wil daar topfit verschijnen. "Ik sluit de deur voor niemand en ik heb naar alle aanbiedingen geluisterd", benadrukt hij. "Maar de MLS-teams die zich niet kwalificeren voor de play-offs, beëindigen het seizoen in de eerste week van oktober. Dat is niet handig voor mij, omdat ik een maand voor het WK zou stoppen."

Hij doet het gerucht over Inter Miami met Messi af als onzin. "Het klopt niet. Er worden veel dingen gezegd in de pers en op sociale media, maar we kunnen niet altijd naar buiten komen om dingen te ontkennen", stelt hij. "Leo heeft zijn toekomst bij PSG. Ik weet niet waar hij zijn loopbaan wil afsluiten. Ik heb mijn sportieve projecten."