Verschil geschetst tussen Mazzu en Kompany: Liever zo dan dat we te weinig doen

Verschil geschetst tussen Mazzu en Kompany: "Liever zo dan dat we te weinig doen"

11-07-2022 15:26
52

Na drie jaar onder de vleugels van Vincent Kompany is sinds deze zomer een nieuw tijdperk aangebroken bij RSC Anderlecht. Met Felice Mazzu aan het roer moet de Belgische recordkampioen eindelijk weer eens zilverwerk bemachtigen. Benito Raman ziet alvast één duidelijk verschil tussen de aanpak van beide trainers.

Vanop het oefenkamp in Horst blaast Raman even uit bij Het Nieuwsblad. "De voorbereiding is heel intensief", puft de aanvaller. "Zelfs als de coach zegt dat de training eens relaxed zal zijn, is het toch dikwijls afzien." Op zich is dat een behoorlijke ommezwaai in vergelijking met de regeerperiode van Kompany. "Bij Kompany was alles meer tactisch, terwijl we bij Felice veel meer lopen zonder bal."

Veel fysieke arbeid dus, zoals dat verwacht kon worden gezien het tactische plaatje dat Mazzu wil beheersen. Raman benadrukt evenwel dat "niemand klaagt". "Ik heb het liever zo dan dat we te weinig doen en niet klaar zijn voor de competitie", klinkt het duidelijk. Naar eigen zeggen zou Raman met zijn speelstijl ook goed in dat beeld moeten passen.

"CEO Peter Verbeke belde me kort na het vorige seizoen op. Hij noemde toen nog geen naam, maar zei me: "De nieuwe coach die zal komen, heeft u heel graag". Ik dacht direct aan Felice Mazzu", lacht Raman. De snelle spits kreeg in eerdere periodes bij onder meer KAA Gent en Standard Luik al vaak complimenten van Mazzu, wanneer beide heren elkaar in de ogen keken als tegenstander. Nu werken ze dus samen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie