Cuypers is in de wolken met transfer: Uiteraard heeft Gent geen reclame nodig

Cuypers is in de wolken met transfer: "Uiteraard heeft Gent geen reclame nodig"

11-07-2022 15:09 Laatste update: 15:27
4

Hugo Cuypers moet één van de nieuwe aanvalsleiders van KAA Gent worden. Hein Vanhaezebrouck liet zich al meermaals positief uit over de hardwerkende spits en slaagde er enkele weken geleden in om hem los te weken bij KV Mechelen. Ook Cuypers zelf is erg opgetogen over zijn nieuwe avontuur.

Binnen het Belgische voetbalwereldje staat onze landgenoot te boek als een 'modelprof'. Wat houdt dat volgens hem precies in? "Persoonlijk zijn het alle zaken van voeding tot preventie die mij tot de best mogelijke voetballer kunnen maken", legt Cuypers uit in een gesprek met het digitale huis van Gent. "Als ik die onder controle heb, dan begin ik daarmee te werken. Voor de rest is er niets fenomenaals. Ik probeer specifiek op mijn profiel als speler te trainen."

Van in zijn periode bij KV Mechelen is bekend dat Cuypers geregeld om extra trainingen vroeg bij assitent-coach Steven Defour. Dat vindt hij zelf de normaalste zaak van de wereld. "Ik voelde doorheen het seizoen dat ik vaak in bepaalde posities kwam en af en toe niet de juiste keuze maakte. Hij heeft de ervaring en de kennis om dat over te brengen", steekt Cuypers enkele pluimen op de hoed van Defour.

"Ik ben daar eigenlijk heel gewoon met hem over beginnen praten. We zijn daar dan nog op gaan trainen. Dat was puur technisch, tactisch en voor mijn inzicht." Bovendien bekijkt Cuypers thuis of op de club regelmatig beelden uit wedstrijden. "Het meest kijk ik naar mezelf en wat ik beter zou kunnen doen. Als er bepaalde patronen terugkomen, probeer ik daarop in te spelen", verklapt hij.

Nog geen grand cru
Hoewel Cuypers afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde, was hij zelf niet volledig tevreden over zijn prestaties. "Ik bestempel het niet als uitstekend omdat ik nooit een goal of assist had én doorheen de wedstrijd heel goed speelde", klinkt de aanvaller streng. "Ik vind dat ik beide alterneerde. Ofwel speelde ik een goede wedstrijd zonder statistieken, ofwel had ik een statistiek, maar speelde ik minder."

Bij Gent hoopt hij dat de komende maaden en jaren te verbeteren. De liefde voor De Buffalo's is alvast groot. "De manier waarop de coach en het bestuur mij hebben kunnen overtuigen, waarom ze mij apprecieerden", legt Cuypers uit als belangrijkste beweegreden voor zijn transfer. "Uiteraard heeft Gent zelf geen reclame nodig. Vorig jaar hebben ze getoond waarom ze bij de topclubs in België horen."

Over een aantal doelpunten of assists voor het komende seizoen wil Cuypers geen al te grote uitspraken doen. "Ik heb wel doelen, maar geen specifieke. Mijn eerste doel is een goede voorbereiding afwerken. Voor mij persoonlijk hangen die van verschillende factoren af. Er spelen ook zoveel details mee, dat ik er eigenlijk weinig over nadenk", blijft hij op de oppervlakte.