'Bayern München denkt aan Kane en reist naar Italië voor De Ligt'

'Bayern München denkt aan Kane en reist naar Italië voor De Ligt'

11-07-2022 13:44

Bayern München denkt aan Harry Kane. Dat meldt Kicker. De aanvalsleider van Tottenham Hotspur zou Robert Lewandowski op termijn moeten opvolgen. In de tussentijd wordt ook de komst van Matthijs de Ligt steeds waarschijnlijker.

Niemand in München weet hoe het deze zomer gaat aflopen met Lewandowski: de Poolse topspits wil Bayern verlaten voor FC Barcelona, maar de Catalaanse grootmacht heeft tot op heden geen vierde miljoenenbod uitgebracht. Lewandowski begint daardoor deze week 'gewoon' aan de voorbereiding, maar Bayern werkt in de coulissen wel aan een Plan B.

Dat Plan B heet Kane, aldus Kicker. De 28-jarige spits van Tottenham past helemaal in de profielschets van Bayern München. Deze zomer wordt een transfer een lastig verhaal, maar Kane loopt medio 2024 uit zijn contract en wordt volgend jaar - zonder contractverlenging - een stuk goedkoper. Bayern hoopt naar verluidt te profiteren van de situatie.

De Ligt-update
De komst van Matthijs de Ligt heeft op dit moment de hoogste prioriteit in de Allianz Arena. Sportief directeur Hasan Salihamidzic is maandag afgereisd naar Turijn om een akkoord te bereiken met Juventus over de transfersom, meldt BILD. De Ligt heeft zelf al voor Bayern gekozen en beschouwt volgens La Gazzetta dello Sport zijn Italiaanse periode als afgesloten. Hij moet minimaal 70 miljoen euro kosten.