'Ronaldo is niet te koop, Maguire aanvoerder bij Manchester United'

'Ronaldo is niet te koop, Maguire aanvoerder bij Manchester United'

11-07-2022 12:20
1

Cristiano Ronaldo is niet te koop. Dat benadrukt Erik ten Hag vanuit Bangkok, waar Manchester United dinsdag een oefenwedstrijd speelt tegen aartsrivaal Liverpool. Harry Maguire zal dan de aanvoerdersband dragen.

De laatste weken is er veel te doen om de toekomst van Ronaldo, die zijn eerste trainingsweek in Manchester door 'privé-omstandigheden' liet schieten. Hij zou naar een club willen die komend seizoen wél Champions League-voetbal speelt. "Cristiano Ronaldo is niet te koop", reageert Ten Hag echter. "Hij maakt deel uit van onze plannen, that's it. Dat hij hier ontbreekt, heeft te maken met persoonlijke zaken."

Ten Hag krijgt vervolgens de vraag hoe hij Ronaldo gelukkig denkt te maken. "Dat weet ik niet. Ik kijk er in elk geval naar uit om met hem samen te werken en heb al een lang en goed gesprek met hem gehad. Hij heeft mij toen niet verteld te willen vertrekken. Ik heb het wel gelezen, maar zoals ik al zei: Ronaldo is niet te koop. We willen samen successen boeken."

Ten Hag kiest aanvoerder
Maguire blijft de aanvoerder van Manchester United. De Engelse verdediger is vaak het mikpunt van spot, maar vervult binnen de spelersgroep een belangrijke rol, aldus Ten Hag. "Hij is een goede aanvoerder en heeft veel succes geboekt, dus ik twijfel er niet over."