'Raphinha kiest dan toch voor Barça: een transfersom van 72 miljoen euro'

'Raphinha kiest dan toch voor Barça: een transfersom van 72 miljoen euro'

11-07-2022 10:16 Laatste update: 11:14
5

FC Barcelona en Leeds United werken aan de toptransfer van Raphinha, meldt Fabrizio Romano. Beide clubs hebben bijna een mondeling akkoord bereikt en de totale transfersom kan oplopen tot 72 miljoen euro. De Ketelaere werd eerder genoemd als mogelijke vervanger van de Brailiaan bij Leeds, al lijken dit enkel geruchten. 

Raphinha wil dolgraag naar Camp Nou en hoefde niet mee op de Australische voorbereidingstour van Leeds United. Zondag werd duidelijk dat FC Barcelona 55 miljoen euro plus bonussen voor hem wil betalen, volgens Romano betekent dit dat er in totaal 72 miljoen euro gemoeid is met de transfer. Zodra Barça dit voorstel ook op papier heeft staan, kan de transfer afgewikkeld worden.

Raphinha is inmiddels al onderweg naar Catalonië, waar hij na Franck Kessié en Andreas Christensen de volgende aanwinst kan worden. Luis Sinisterra, voor 25 miljoen euro opgepikt bij Feyenoord, moet hem op gaan volgen op Elland Road. Ousmane Dembélé wordt juist zijn concurrent, is de verwachting: de Fransman liep per 30 juni uit zijn contract bij Barcelona, maar is bereid om veertig procent van zijn salaris in te leveren en een nieuwe verbintenis te ondertekenen.