Esposito (Anderlecht) over Lukaku: Romelu is als een tweede vader voor mij

Esposito (Anderlecht) over Lukaku: "Romelu is als een tweede vader voor mij"

11-07-2022 10:02 Laatste update: 10:50
2

Sebastiano Esposito is ondertussen ingewijd bij RSC anderlecht. De Italiaan was een van de grote doelwitten van Anderlecht tijdens de zomermercato en Felice Mazzu heeft zijn spits beet. Het project van Anderlecht trok de aanvaller aan, maar ook zijn band met Romelu Lukaku leek zijn steentje bij te dragen. 

Sebastiano Esposito had in zijn eerste wedstrijd tegen Nordsjaelland slechts twee aanrakingen van de bal en een handvol seconden nodig om zijn stempel te drukken. De meedogenloosheid van Esposito zou hij wel eens van Lukaku geleerd kunnen hebben. De twee spitsen hebben namelijk een erg goede band. 

“Voor mij is Romelu een tweede vader,” vertelt Esposito aan Sudinfo. “Hij is ook een broer.” Lukaku zei hem altijd dat hij hard moest werken in het voetbal, maar ook daarbuiten. Voetbal is als het leven, en dat zou hij geleerd hebben van de Rode Duivel. “Als je waarde hebt in het leven, zul je waarde hebben in het voetbal. Je hebt moed en respect nodig, dat is wat hij me altijd vertelde.”

De spits kijkt op naar Lukaku. Hij zou dan ook erg graag met hem samen op het veld staan. “Ik denk dat hij de beste teamgenoot op het veld is, we zouden complementair zijn,” vertelt de Italiaan. “Hij weet hoe hij de bal moet houden, ruimte moet nemen... Hij heeft alles.”