Fabrizio Romano: Barcelona en Sporting rond, 10 miljoen, helft van transferrechten

Fabrizio Romano: Barcelona en Sporting rond, 10 miljoen, helft van transferrechten

11-07-2022 08:26

FC Barcelona is eruit met Sporting Portugal, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Francisco Trincão keert na twee weinig succesvolle seizoenen definitief terug naar zijn geboorteland Portugal.

Trincão werd begin 2020 – nog voor de eerste coronapandemie – voor 31 miljoen euro opgepikt bij Sporting Braga en maakte een half jaar later de overstap naar Camp Nou. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 42 officiële optredens, maar een vaste waarde werd hij niet. Vorig seizoen verhuurde Barcelona hem al aan Wolverhampton Wanderers, dat besloot om zijn koopoptie niet te lichten.

Nu gaat Trincão dus naar Sporting Portugal, dat vorig seizoen zijn Primeira Liga-titel kwijtraakte aan Portugal. Volgens Fabrizio Romano incasseert Barcelona tien miljoen euro en behoudt het ook de helft van zijn transferrechten. De Catalanen pikken bij een eventuele doorverkoop dus ook een graantje mee, maar hebben ook een terugkoopclausule bedongen en kunnen Trincão over een paar jaar ook zelf van de hand doen.

Barça nam eerder deze zomer afscheid van Clément Lenglet (Tottenham Hotspur, huur), Philippe Coutinho (Aston Villa, werd al verhuurd) en Dani Alves (einde contract). Ousmane Dembélé liep ook uit zijn contract, maar lijkt alsnog binnenboord te blijven. De transfervrije Franck Kessié en Andreas Christensen zijn overgekomen van respectievelijk AC Milan en Chelsea, terwijl Raphinha (Leeds United) ook werk maakt van een transfer naar Catalonië.