Rooney gespot op vliegveld in de VS, terugkeer in MLS lijkt in de maak

Rooney gespot op vliegveld in de VS, terugkeer in MLS lijkt in de maak

11-07-2022 08:01
1

Wayne Rooney keert na zijn vertrek bij Derby County terug in de Verenigde Staten. De topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg neemt zijn oude club DC United onder zijn hoede, meldt The Athletic. Daar stond een tijd geleden nog Hernan Losada (ex-Beerschot) aan het roer.

Rooney speelde in 2018 en 2019 voor de club uit Washington DC en keert er nu terug als trainer. Volgens The Athletic hebben beide partijen een akkoord bereikt en wordt Rooney de opvolger van tussenpaus Chad Ashton, die op zijn beurt Losada afloste in april. In een gespreid bedje komt hij overigens niet terecht: DC United verloor zaterdag met liefst 7-0 van Philadelphia Union en staat voorlaatste in de Eastern Conference van de Major League Soccer, met negen punten achterstand op de play-offplekken.

Rooney verliet de Verenigde Staten eind 2019, om als speler-trainer aan de slag te gaan bij Derby County. Na het ontslag van Phillip Cocu in 2020 stopte hij als speler en ging hij verder als manager. Dat heeft hij anderhalf jaar lang volgehouden, onder zeer moeilijke omstandigheden: The Rams moesten vorig seizoen door financiële problemen liefst 21 punten inleveren en Rooney kon degradatie uit het Championship niet meer voorkomen.