OFFICIEEL: Van huurbasis naar definitief contract, Cercle zwaait speler uit

OFFICIEEL: Van huurbasis naar definitief contract, Cercle zwaait speler uit

10-07-2022 23:44
6

Cercle Brugge heeft een extra speler van haar loonlijst kunnen schrappen. Alimami Gory zet zijn loopbaan immers verder bij Paris FC, waar hij het voorbije seizoen al aan de slag was op huurbasis.

Op haar website laat Cercle weten dat het een akkoord gevonden heeft met de Franse club over een definitieve transfer. Een verrassing is dat niet bepaald, aangezien Gory de voorbije twaalf maanden al in Parijs vertoefde. Daar deed hij het overigens behoorlijk, iets meer dan duizend speelminuten en drie gemaakte competitiedoelpunten. Paris FC staat in de schaduw van het grote Paris Saint-Germain en komt uit in de Ligue 2.

Voor Cercle lijkt de verhuis van Gory een goede zaak, aangezien de Fransman toch geen toekomst meer had op Jan Breydel. Daar streek hij in de zomer van 2019 neer na zijn doorbraak bij Le Havre. In zijn eerste seizoen bij De Vereniging mocht de middenvelder nog regelmatig opdraven (negentien keer), maar dat bleek desondanks onvoldoende om een diepe indruk na te laten. Nadien volgden uitleenbeurten aan Troyes en dus Paris FC.