Flames-bondscoach Serneels na puntje tegen IJsland: Waar we recht op hebben

Flames-bondscoach Serneels na puntje tegen IJsland: "Waar we recht op hebben"

10-07-2022 22:17
2

De Red Flames hebben hun EK-eindronde geopend met een 1-1-gelijkspel tegen IJsland. Op papier was dat misschien wel de beste kans om een driepunter te scoren, met ook nog Frankrijk en Italië in de poule. Toch kon bondscoach Yves Serneels na afloop haast niet anders dan tevreden zijn met de puntendeling.

"Ik heb meteen na de match letterlijk tegen de groep gezegd: "Hier mag niemand ontgoocheld zijn". Niemand heeft vandaag iets laten schieten", geeft Serneels bij Het Nieuwsblad duidelijk aan dat hij trots is op zijn groep. "Als je de match analyseert, krijgen we vandaag waar we recht op hebben." Enkel "op een diefje" hadden de Flames nog meer kunnen rapen, maar over het algemeen waren ze zeker niet sterker dan de IJslandse vrouwen. 

Daarnaast is er de wetenschap dat de Flames op hun vorige kampioenschap in 2017 hun openingsmatch verloren tegen Denemarken. Dan is een puntje alvast een beter resultaat. "De nul is weg. Het is een toernooi. Na deze wedstrijd mag je niet ontgoocheld zijn. Dit was alles wat wij vandaag konden doen", benadrukt de bondscoach nogmaals.

Het toernooi is nu echt van start gegaan voor de Flames. Binnen vier dagen staat met Frankrijk al een volgende, erg lastige klip te wachten. "Ik denk dat we nu goed moeten kijken hoe iedereen morgen uit zijn bed komt. Ze zijn allemaal ‘kapot’", geeft Serneels aan. Het lijkt er alvast op dat de Flames over hun beste krachten zullen moeten beschikken, want in hun openingswedstrijd hebben de Franse dames Italië volledig ingeblikt.