OFFICIEEL: Op z'n 25e Onyekuru gaat voor vijfde keer (!) op huurbasis aan de bak

OFFICIEEL: Op z'n 25e Onyekuru gaat voor vijfde keer (!) op huurbasis aan de bak

10-07-2022 22:02
1

De zwerftochten van Henry Onyekuru zetten zich ook in 2022 verder. De Nigeriaanse vleugelaanvaller rondde deze zondag zijn tijdelijke overstap naar Adana Demirspor af. Hij verlaat Olympiakos Piraeus.

Via het officiële account heeft Demirspor de komst van Onyekuru aangekondigd. De 25-jarige aanvaller, die in ons land zijn doorbraak kende bij KAS Eupen en RSC Anderlecht, komt tot medio 2023 over van Olympiakos op huurbasis. Van een aankoopoptie lijkt geen sprake. Zo wordt Onyekuru al voor de vijfde keer in zijn nog vrij jonge loopbaan uitgeleend.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adana Demirspor Kulübü (@adskulubu)

Vorige zomer had de Nigeriaan eindelijk eens een definitieve transfer gemaakt. Na enkele matige uitleenbeurten besloot AS Monaco toen om hem te verkopen aan Olympiakos. Voor 4,5 miljoen euro haalden de Grieken hem in huis, maar Onyekuru kon in de havenstad geen potten breken. In de Griekse Super League versierde hij slechts vijf basisplaatsen en over alle competities heen kon hij maar één doelpuntje maken, in de voorrondes van de Europa League ...

Voor Onyekuru is Turkije overigens geen onbekend terrein. Eerder was hij al aan de slag bij topclub Galatasaray. Daar kende hij in het seizoen 2018-2019 nog een knappe campagne, met veertien competitietreffers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie