'Barcelona en Leeds bereiken akkoord, Raphinha voor 55 miljoen euro naar Spanje'

'Barcelona en Leeds bereiken akkoord, Raphinha voor 55 miljoen euro naar Spanje'

10-07-2022 10:33
3

FC Barcelona heeft beet op de transfermarkt. Dat bericht Diario SPORT. De Braziliaanse Leeds United-uitblinker Raphinha wordt maandag in Catalonië verwacht, terwijl beide clubs een akkoord naderen.

Raphinha was in de voorbije twee seizoenen goed voor zeventien goals en twaalf assists en speelde zich in de kijker bij vrijwel alle grote Engelse clubs. Chelsea leek de beste papieren te hebben, maar volgens Diario SPORT gaat FC Barcelona de strijd winnen. Zijn Braziliaans-Portugese zaakwaarnemer Deco – tussen 2004 en 2008 zelf speler van Barça – maakte Raphinha warm voor zijn oude club, die 55 miljoen euro plus bonussen overheeft voor de buitenspeler.

De Catalaanse sportkrant verwacht ieder moment een akkoord, terwijl Raphinha al onderweg is naar Barcelona. Zijn club Leeds United is op tournee in Australië, maar de negenvoudig Braziliaans international heeft de ruimte gekregen om zijn transfer af te ronden. Met de van Feyenoord overgekomen Luis Sinisterra is er al een opvolger in huis. Leeds toonde ook interesse in Noa Lang en Charles De Ketelaere van Club Brugge. 

Als alles is afgerond, is Raphinha de derde nieuwkomer voor FC Barcelona. Eerde deze maand werden de transfervrije Andreas Christensen (Chelsea) en Franck Kessié (AC Milan) naar Camp Nou gehaald. Daarnaast staat de formeel transfervrije Ousmane Dembélé op het punt om een nieuw contract te tekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie