Vlap (ex-Anderlecht) kon meer verdienen dan bij Twente: Heel goede aanbieding

Vlap (ex-Anderlecht) kon meer verdienen dan bij Twente: "Heel goede aanbieding"

09-07-2022 15:45

Michel Vlap leek na dit seizoen definitief te vertrekken bij FC Twente, maar is na zijn uitleenbeurt van vorig seizoen alsnog teruggekeerd. En daar kon ook een aantrekkelijke aanbieding van Fortuna Sittard niets aan veranderen. Bij Anderlecht was er geen toekomst meer voor de middenvelder.

De Limburgers stuntten eerder deze zomer met Burak Yilmaz en wilden ook de portemonnee trekken voor Vlap. De Fries kon in Sittard meer verdienen dan bij FC Twente, geeft hij in gesprek met Voetbal International toe. "We hoeven het ook niet onder stoelen en banken te schuiven: dat klopt wel, het was een heel goede aanbieding", aldus Vlap. "Ik heb een heel goed gesprek gehad daar. Echt, ik had een heel goed gevoel bij trainer Sjors Ultee. En bij het plan dat er daar nu achter ligt."

Vlap gaat binnenkort echter Europees voetbal spelen met FC Twente. "Twente stond al zó ver voor; door het jaar dat ik heb gehad, door de achterban, door hoe ik me thuis voel bij deze club. Voor mij als gevoelsmens was dat allemaal lastig om aan de kant te zetten", verklaart hij zijn keuze. "Ik heb puur gekozen voor het plezier en voor mijn gevoel. Financiën zijn ook belangrijk, maar ik denk dat geluk het belangrijkste is."

Bij Anderlecht kon Vlap nooit potten breken. Na een uitlenbeurt aan FC Twente vertrok hij ook defintief bij paars-wit.