Van Crombrugge over regime Mazzu: “Andere manieren en andere filosofie”

Van Crombrugge over regime Mazzu: “Andere manieren en andere filosofie”

9 juli - 10:16
3

Bij RSC Anderlecht worden momenteel de nieuwe tactische richtlijnen in de automatismen van de spelers ‘geramd’. Felice Mazzu heeft duidelijke ideeën over hoe hij zijn ploeg wil laten draaien. De waarden en normen van de club blijven behouden, maar met de kruiding van Mazzu. 

Dat getuigt ook aanvoerder Hendrik Van Crombrugge. Die bekijkt het allemaal aandachtig vanuit zijn  doel.  "We zijn hier nu met een nieuwe staf en enkele nieuwe spelers, het voelt een beetje als een eerste schooldag,” vertelt de doelman aan Sporza. “Iedereen moet elkaar nog wat leren kennen."

Het is nu al duidelijk voor de aanvoerder, het zal op een andere manier zijn komend seizoen. Van Crombrugge legt uit dat de manier van werken echt wel verschilt tussen die van Mazzu en Kompany. Het is een andere filosofie die verwacht wordt van de spelers van Anderlecht. Anders dan die van Vincent Kompany

"We spelen met een ander systeem, de fameuze 3-5-2 die iedereen ondertussen kent, en ook voetbaltechnisch worden er andere dingen verwacht op het veld,” getuigt Van Crombrugge. “Het is aan ons om daar het best mogelijk in te brengen." De doelman heeft daar alle vertrouwen in. Hij is nuchter en begrijpt dat het vorig seizoen een verhaal was van ‘net niet’. De kern had dan ook op meer gehoopt vorig seizoen. “Maar er is veel honger voor meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie