Fortuna Sittard neemt afscheid van Turkse tiener en voormalig Club Brugge talent

Fortuna Sittard neemt afscheid van Turkse tiener en voormalig Club Brugge talent

08-07-2022 19:01
2

Fortuna Sittard heeft afscheid genomen van Adnan Ugur. De tiener speelde eerder nog in de jeugdrangen van Club Brugge voor hij in 2019 naar Nederland trok. De centrale middenvelder vertegenwoordigt ook België bij de U19.

Ugur werd eerder al verhuurd aan FC Dordrecht. De Turkse Belg verlaat nu Nederland en gaat zijn geluk beproeven in Turkije. Hij trekt naar Karagümrük. 

Fortuna Sittard heeft ook afscheid genomen van Yigit Emre Çeltik. De Turkse tiener werd voorafgaand aan dit seizoen met veel tromgeroffel binnengehaald, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en vertrekt in alle stilte.

Çeltik werd overgenomen van Altinordu en tekende voor vijf seizoenen in Sittard. "Normaal gesproken is een speler als Yigit financieel niet haalbaar voor ons, des te mooier dat we dankzij onze Turkse connecties toch een constructie hebben kunnen realiseren waarmee hij onze kant op kan komen", liet technisch manager Sjoerd Ars toen weten.

Hij kwam echter slechts vijftien minuten in actie tijdens een bekerduel met PSV. Daarna verhuurde Fortuna hem al aan het Poolse Podbeskidzie, dat hem nu definitief overneemt. De Polen hadden een optie tot koop bedongen en hebben deze gelicht, bevestigt de nummer vijftien van het vorige Eredivisie-seizoen.