Mané doet onthulling: 'Ik moest spelen en zette m'n leven op het spel'

Mané doet onthulling: 'Ik moest spelen en zette m'n leven op het spel'

08-07-2022 13:13
3

Sadio Mané heeft tijdens de Afrika Cup gespeeld met een hersenschudding. Waar de Senegalese voetbalbond weigerde de sterspeler in de zetten, tekende hij naar eigen zeggen een 'dodencontract'. 

In de achtste finales kwam Mané hard in botsing met de doelman van Kaapverdië. Zijn situatie was naderhand zorgelijk. "Ik had een hersenschudding, maar ik heb er nooit over gesproken die dag", onthult hij tegenover Pro Direct Soccer. Liverpool, Mané's toenmalige werkgever, stelde een protocol op waarin stond dat de buitenspeler vijf dagen rust moest houden. "Onze teamarts moest dat protocol volgen. Toen mij dat werd verteld, heb ik de bondscoach gebeld en gezegd: De arts wil niet dat ik speel, maar je moet mij in de basis laten beginnen."

Nog voor de kwartfinale kwam Mané samen met de bondsvoorzitter. "Ik moest spelen, ook al zou ik mijn leven op het spel zetten. Ik wist dat ik niet zou moeten spelen, dus stelde ik een contract voor. Dat het mijn verantwoordelijkheid was en dat ik dat zou ondertekenen. Als ik zou doodgaan, dan konden ze zeggen dat het mijn eigen fout was."

De voetbalbond van Senegal wilde niet meegaan in het plan van Mané, die zijn plan toch wist door te drukken. "Het was een, twee uur 's nachts, toen iedereen in paniek was en ik zei tegen de bondscoach: Ik weet dat ook jij bang bent. Schrijf dan gewoon een brief waarin staat dat ik vrijwillig heb gespeeld voor het geval ik sterf of er iets anders gebeurt." Uiteindelijk kwam Mané in actie en was hij de grote man in de Afrika Cup-eindzege van Senegal. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie