Chelsea-paria doet boekje open na vertrek: Ik heb nog nooit zo diep gezeten

Chelsea-paria doet boekje open na vertrek: "Ik heb nog nooit zo diep gezeten"

08-07-2022 12:02
2

Danny Drinkwater werd in 2016 uit het niets kampioen met Leicester City en verdiende een toptransfer naar Chelsea, maar raakte vervolgens de weg kwijt. In gesprek met Sky Sports vertelt hij diep te hebben gezeten.

Drinkwater verhuisde in 2017 voor 40 miljoen euro naar Chelsea, waar hij voor vijf seizoenen tekende. Met die transfer belandde hij in een gouden kooi. Hij werd amper opgesteld, kwam niet verder dan 23 optredens en zijn carrière stagneerde. Ook huurperiodes bij Burnley, Aston Villa en Kasimpasa brachten geen uitkomst.

Nu zijn Chelsea-contract is afgelopen, wil hij zijn loopbaan weer op de rails krijgen. "Ik ben opgelucht, want het was duidelijk een situatie die niet goed was voor mij en de club", zegt de 32-jarige middenvelder tegen Sky Sports. "De manier waarop het is gegaan en hoe ik ben behandeld, maakt me boos. Maar ik ben niet verbitterd. Het heeft lang genoeg geduurd."

Drinkwater heeft het gevoel dat hij de vijf beste jaren van zijn carrière heeft weggegooid. "Dat is frustrerend, honderd procent. Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan." Tegelijkertijd wil hij zichzelf niet te veel kwalijk nemen: Drinkwater worstelde met zijn geestelijke gezondheid. "Het klopt niet dat ik het wel prima vond om niet te spelen."

"Als mens knaagt het aan je", vervolgt de drievoudig international van Engeland. "Ik heb altijd gedacht dat ik sterk genoeg was om mijn eigen problemen op te lossen, maar dat bleek niet zo te zijn. Dat heb ik nu geleerd. Het was heel zwaar. Ik heb nog nooit zo diep gezeten. Ik dacht dat ik niet depressief was, maar die kant ging het wel op."