Standard onderhandelt nog over Raskin: We gaan niet op twee paarden wedden

Standard onderhandelt nog over Raskin: "We gaan niet op twee paarden wedden"

08-07-2022 10:42
10

Eén van de hete hangijzers die momenteel aan Sclessin ophangt, is het dossier rond Nicolas Raskin. De middenvelder is één van de meer waardevolle spelers uit de Standard-selectie, maar is wel zijn laatste contractjaar ingegaan. Voorlopig ligt een vertrek nog niet op tafel, benadrukt CEO Pierre Locht.

Nochtans is de 21-jarige Luikenaar gezien zijn talent, zijn profiel en zijn huidige contractsituatie een aantrekkelijk doelwit voor een heleboel clubs. "Er is veel interesse voor Raskin, maar momenteel zijn we niet van plan om over een transfer te praten", legt Locht de huidige aanpak uit bij La Dernière Heure. "Momenteel focussen we ons volledig op het verlengen van zijn contract."

Naar eigen zeggen wil Locht niet "wedden op twee paarden" door tegelijk ook met andere clubs in gesprek te gaan over een mogelijke overname en bijbehorende transfersom. Pas wanneer de onderhandelingen met Raskin en zijn management op niets zouden uitdraaien, is een vertrek aan de orde. Anders zou de middenvelder komende zomer gratis de deur uit wandelen. Dat wil Standard, dat elke euro ook na de overname van 777 Partners best kan gebruiken, koste wat kost vermijden.