OFFICIEEL: Ajax haalt international Bergwijn voor recordbedrag naar Amsterdam

OFFICIEEL: Ajax haalt international Bergwijn voor recordbedrag naar Amsterdam

08-07-2022 10:17
2

Steven Bergwijn is officieel speler van Ajax. De Amsterdamse club breekt het transferrecord voor de 24-jarige aanvaller, die voor een vast bedrag van 31,25 miljoen euro overkomt van Tottenham Hotspur.

Bergwijn heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract, tot medio 2027. Hij is nu officieel de duurste Ajax- én Eredivisie-aankoop ooit. Het record stond sinds vorig jaar op naam van Sébastien Haller, die ook al aan Ajax 22,5 miljoen euro kostte. 

Ajax smeert na slepende onderhandelingen met Tottenham de totale transfersom uit over vier termijnen. In Noord-Londen wist Bergwijn nooit uit te groeien tot basisspeler, waardoor hij - ook met oog op het naderende WK - wilde vertrekken. Spurs betaalde tweeënhalf jaar geleden ruim 30 miljoen euro voor hem aan PSV. In 83 wedstrijden maakte hij acht goals en gaf hij tien assists.

Met zijn overstap naar Ajax laat de Nederlandse international een kinderdroom in vervulling gaan, want hij wilde altijd al uitkomen voor het eerste elftal van Ajax. Mooi en symbolisch detail: Bergwijn heeft op uitgerekend 8 juli zijn contract ondertekend. Precies vijf jaar geleden werden de Amsterdammers overvallen door verschrikkelijk leed, toen Abdelhak Nouri naar de grond zakte. Bergwijn en Nouri waren en zijn boezemvrienden.