Dessers is leugens over zijn salariseisen beu: Dan jeukt het om te reageren

Dessers is leugens over zijn salariseisen beu: "Dan jeukt het om te reageren"

08-07-2022 09:17

Waar de toekomst van Cyriel Dessers ligt, blijft afwachten. Voorlopig bereidt de goaltjesdief zich bij KRC Genk voor op het nieuwe seizoen, al hoopt hij stiekem misschien nog te verkassen naar een andere club. Tussendoor stoort hij zich aan de naar eigen zeggen foutieve berichtgeving over de onderhandelingen met Feyenoord.

Afgelopen seizoen beleefde Dessers een boerenjaar op huurbasis in Rotterdam, met onder meer een finale in de Conference League als gedenkwaardigste herinnering. In mei volgden dan ook onderhandelingen voor een verlengd verblijf, maar naar verluidt lagen de salarisvoorwaarden van Dessers te hoog voor Feyenoord. Sindsdien heeft de spits veel leugens gehoord, geeft hij zelf aan.

"Het werd sappiger en sappiger gemaakt. Je kunt zoiets het beste laten passeren. Maar tien miljoen? Dan jeukt het toch om te reageren", laat Dessers in zijn hart kijken bij Het Laatste Nieuws. "Het vervelende was dat sommige supporters geloofden dat het zo gelopen was. Terwijl de mensen die mij kennen weten hoe het verhaal in elkaar zit."

Volgens Dessers zelf heeft hij de bruggen met Feyenoord dus zeker niet zelf opgeblazen. Dat lijkt ook logisch, aangezien de aanvaller de deur naar een terugkeer eerder nog op een kier zette. "Het was het mooiste jaar in mijn carrière. Ik werd er een betere voetballer, leerde omgaan met de druk om voor 50.000 man te voetballen en speelde een Europese finale. Er zijn veel topspelers die dat niet kunnen zeggen", spreekt hij zijn liefde voor de club nog eens uit.