Zet Ten Hag ex-ploeg een hak? 'Manchester United gaat voor Ajax-target'

Zet Ten Hag ex-ploeg een hak? 'Manchester United gaat voor Ajax-target'

07-07-2022 22:00

Ajax heeft in de strijd om Brian Brobbey concurrentie gekregen van niemand minder dan Erik ten Hag. Volgens het doorgaans goed ingevoerde BILD zit Manchester United ook achter de twintigjarige spits aan. Brobbey zou zelfs al gebeld hebben met Ten Hag.

Ajax is al enige tijd bezig met het terughalen van Brobbey, maar de club kan nog niet voldoen aan de vraagprijs van RB Leipzig. De Duitsers willen 25 miljoen euro zien voor de Nederlandse jeugdinternational. Nu hoopt Ten Hag dus te profiteren van die situatie.

Het is niet duidelijk wat Man United bereid is om te betalen voor Brobbey, maar het is wel bekend dat de sterke aanvaller al gebeld heeft met Ten Hag. Voor Ajax breken daardoor spannende dagen aan: net als bij Steven Bergwijn en Owen Wijndal zullen de Amsterdammers tot het uiterste moeten gaan voor Brobbey.

Saillant detail: enkele maanden geleden zei Brobbey nog gekscherend dat Ten Hag hem over twee jaar mee moest nemen naar Manchester United. De geboren Amsterdammer schoot vervolgens in de lach en deed zijn opmerking af als grapje. Het zou nu echter zomaar kunnen dat Brobbey en Ten Hag binnen afzienbare tijd weer samen gaan werken.

Dat de manager van Manchester United veel bekenden naar Old Trafford wil halen, is inmiddels ook wel duidelijk. Zo haalden The Red Devils Tyrell Malacia al binnen, terwijl ook Lisandro Martínez, Antony, Nicolás Tagliafico en nu ook Brobbey gelinkt worden aan Manchester United.