OFFICIEEL: Anderlecht verliest zestienjarige verdediger aan Duitse Hoffenheim

OFFICIEEL: Anderlecht verliest zestienjarige verdediger aan Duitse Hoffenheim

7 juli - 10:50
12

Het is de laatste jaren vaste prik: Belgische jeugdspelers die hun heil in het buitenland zoeken. Bij RSC Anderlecht weten ze er alles van. Met Briek Morel verlaat nu opnieuw een jongeling de academie op Neerpede. Hij trekt naar TSG Hoffenheim.

Het Instagram-profiel van de jeugdafdeling van Hoffenheim heeft de transfer van Morel officieel aangekondigd. Voor hoeveel jaar de verdediger getekend heeft, is niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk sluit hij in Duitsland aan bij de U17. Bij die categorie voetbalde hij ook voor Anderlecht. In mei van dit jaar werd Morel zestien jaar, waardoor hij zijn eerste profcontract mocht ondertekenen. Dat doet hij dus niet in Brussel.

Bij Anderlecht maakte Morel deel uit van een bijzonder getalenteerde lichting, met Julian Duranville (die zelfs al debuteerde bij de hoofdmacht) en Ethan Butera als bekendste namen. Door die stevige concurrentie moest hij vaak uitwijken naar de rechtsachterpositie, terwijl Morel van nature een centrale pion is. Overigens streek hij pas in 2020 neer op Neerpede, na een overstap vanuit KAA Gent.

Bij Hoffenheim heeft men ervaring met Belgische jongeren. Zo liep ook Amadou Onana, kersvers Rode Duivel en huidig uitlblinker bij Lille OSC, er even rond. Recenter maakte ook Abdoul Camara de oversteek naar de Bundesliga-club. De achttienjarige spits liet Club Brugge achter zich. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie