'Lille biedt twee miljoen voor Nkuba, maar Charleroi weigert toe te happen'

'Lille biedt twee miljoen voor Nkuba, maar Charleroi weigert toe te happen'

7 juli - 09:51
1

Steeds vaker stromen ook bij Sporting Charleroi jongeren uit de eigen opleiding door naar het eerste elftal. Jackson Tchatchoua is zo'n voorbeeld, net als Ken Nkuba. Die laatste ligt zelfs in de bovenste schuif bij Lille OSC.

Les Dogues hebben de gewoonte om talentvolle youngsters weg te plukken uit de Jupiler Pro League en hopen dat trucje te herhalen met Nkuba. Onze twintigjarige landgenoot verzamelde afgelopen seizoen 797 speelminuten voor De Carolo's, dankzij onder meer negen basisplaatsen. Het gros daarvan viel wel in de Europe Play-Off. Dat doet evenwel vermoeden dat er vanaf deze zomer nog meer kansen op hem liggen te wachten.

Als het van Lille afhangt, heeft Nkuba zijn laatste partij voor Charleroi echter al achter de rug. De Franse kampioen van 2021 zou zelfs al twee miljoen euro geboden hebben om hem over te nemen, meldt journalist Sacha Tavolieri. Dat bod werd door Mehdi Bayat en co met de glimlach van tafel geveegd. Naar verluidt is Charleroi vastbesloten om Nkuba aan boord te houden. Dat wordt niet eenvoudig, aangezien ook andere clubs uit de Ligue 1 het jeugdproduct in het vizier zouden hebben.

Nkuba stroomde in eerste instantie door als aanvaller, maar trainer Edward Still gebruikte hem de laatste tijd voornamelijk als rechterflankspeler in een 3-5-2. In die hoedanigheid werkte hij dus uitstekende Play-Offs af. Mogelijk ligt de toekomst van Nkuba ook op die positie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie