Ruwe diamant bij KAA Gent: Voelde dat het de juiste keuze was

Ruwe diamant bij KAA Gent: "Voelde dat het de juiste keuze was"

6 juli - 07:44
7

KAA Gent heeft Malick Fofana (17) meegenomen op stage. Fofana komt uit de eigen jeugdopleiding. Bij Het Nieuwsblad legt de aanvaller uit wat zijn ambities zijn voor dit seizoen. 

Fofana had aanbiedingen uit Duitsland en Nederland, maar gooide die in de vuilbak. "Ik voelde dat het de ­juiste keuze was om hier mijn debuut te maken. Conditioneel heb ik wel mijn weg af te leggen, maar technisch niet. Het doel is om minuten te maken in de competitie en soms eens een basisplaats te krijgen. Ik denk wel dat dat realistisch is. Ik geloof in mezelf."

Fofana heeft roots in Guinee, maar werd geboren in Denderleeuw. Hij speelt voor de Belgische jeugdploegen. "Guinée heeft me ook al proberen oproepen, maar dat heb ik geweigerd. Ik heb de dubbele nationaliteit omdat mijn vader in Guinée is geboren. Rond zijn zestiende kwam hij naar België. Mijn mama is Filipijnse en in België geadopteerd."

Coach Hein Vanhaezebrouck heeft al aangegeven dat hij gelooft in het talent van Fofana. Het is dus zeker niet onrealistisch dat hij in de komende maanden al speelminuten krijgt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie