OFFICIEEL: Weghorst verlaat Kompany voor Besiktas, Muleka ook op komst

OFFICIEEL: Weghorst verlaat Kompany voor Besiktas, Muleka ook op komst

05-07-2022 21:12
1

Wout Weghorst wordt een jaar aan Besiktas verhuurd door het gedegradeerde Burnley FC. De aanvaller wilde het komende seizoen niet in de Championship spelen en verlaat Vincent Kompany: Weghorst speelt het komende seizoen in de Süper Lig in Turkije. 

Weghorst degradeerde met Burnley naar de Championship en liet al weten geen zin te hebben in het tweede niveau van Engeland. Uiteindelijk was de oplossing dat Weghorst naar de Turkse Süper Lig verhuist: de aanvaller wordt één jaar gehuurd door Besiktas en zal in dat jaar ongeveer 2.8 miljoen euro gaan verdienen. De Turkse topclub draaide een teleurstellend seizoen en eindigde als zesde in de competitie.

Met Weghorst hoopt de club het tij te keren. Vanwege het teleurstellende seizoen zal Besiktas zich niet voor Europees voetbal melden. De club zat in het seizoen 2021/2022 nog met Ajax in de groepsfase, maar de Amsterdammers trokken twee keer aan het langste eind. In Turkije werd het 1-2, in de Johan Cruijff ArenA was de eindstand 2-0. 

Besiktas is ook in de markt voor Jackson Muleka van Standard Luik. Burnley liep een deal al mis, maar de aanvaller zou wel op weg zijn naar Turkije. Transferexpert Fabrizio Romano laat weten dat een transfer op komst is.