'Leicester zoekt vervanger voor Tielemans en Praet en klopt aan bij Feyenoord'

'Leicester zoekt vervanger voor Tielemans en Praet en klopt aan bij Feyenoord'

05-07-2022 17:45
1

Orkun Kökcü staat in de belangstelling van Leicester City. Dat meldt The Athletic. De Premier League-kampioen van 2016 overweegt deze zomer een move te maken. De Engelse club zoekt een extra middenvelder, onder meer Youri Tielemans en Dennis Praet worden met een vertrek in verband gebracht.

Kökcü staat al geruime tijd op de 'watch-list' van Leicester: in januari leek er even sprake te zijn van een akkoord met Feyenoord, maar het leidde uiteindelijk tot niets. Deze zomer staat de 21-jarige middenvelder opnieuw hoog op de lijst bij The Foxes.

Omdat zijn contract nog drie jaar doorloopt, kan Feyenoord tientallen miljoenen vragen voor Kökcü. Vanuit de Premier League is er ook interesse van Arsenal en West Ham United, terwijl clubs als Sevilla, RB Leipzig en AS Roma eveneens met Kökcü in verband zijn gebracht.

Leicester City is al langer op zoek naar nieuwe middenvelders. Aan Tielemans wordt getrokken, terwijl Praet, Nampalys Mendy en Hamza Choudhury mogelijk ook niet lang meer in het King Power Stadium spelen. Kökcü scoorde vorig seizoen bij Feyenoord negen keer en gaf negen assists.

"Ik voel me gewoon goed hier", liet Kökcü deze week nog weten aan ESPN. "Ik heb een goede band met de trainer (Arne Slot, red.) en de spelers en ik heb gezien dat ik me goed heb ontwikkeld afgelopen seizoen. Het is dus zeker niet dat ik denk: ik moet weg."