Assistent Weijs ziet Zirkzee de top halen: 'Dat vond Kompany bij Anderlecht ook'

Assistent Weijs ziet Zirkzee de top halen: 'Dat vond Kompany bij Anderlecht ook'

05-07-2022 16:46

Ajax zou interesse hebben, PSV is genoemd en Anderlecht wilde hem graag behouden, maar Joshua Zirkzee is deze week bij Bayern München begonnen aan de voorbereiding. Willem Weijs maakte hem mee bij paars-wit en is bijzonder positief over de 21-jarige spits.

Zirkzee maakte vorig seizoen achttien goals in de Jupiler Pro League. "Toch denk ik dat hij nog veel vaker tot scoren kan komen dan nu het geval is", stelt Weijs in gesprek met Voetbal International. Hij werkte als assistent-trainer van Anderlecht een jaar lang intensief samen met Zirkzee. "Vergeet niet dat dit zijn eerste volledige seizoen bij de profs was."

Weijs typeert de 1,93 meter lange Schiedammer: "Zirky is het soort spits dat je moet omringen met snelheid, met speler die voor veel diepgang zorgen. Als hij bijvoorbeeld bij Ajax zou spelen, moet hij wel gekoppeld worden aan types zoals Davy Klaassen of Antony, spelers die rondom hem diep gaan, zodat hij ze kan bedienen met kaatsen."

Het plafond van Zirkzee ligt vermoedelijk een stuk hoger dan Anderlecht, aldus Weijs. "Met Kompany (inmiddels vertrokken naar Burnley, red.) zat ik een keer vooruit te blikken, wie we uit deze selectie bij Anderlecht over een paar jaar in de top zouden terugzien. Dat we allebei op Josh uitkwamen, zegt volgens mij genoeg."