OFFICIEEL: PSG neemt afscheid van coach Pochettino

OFFICIEEL: PSG neemt afscheid van coach Pochettino

05-07-2022 12:48
0

De wegen van Paris Saint-Germain en Mauricio Pochettino scheiden definitief. Het vertrek van de Argentijn hing al geruime tijd in de lucht, maar dinsdag zijn de Parijzenaren met een officieel statement naar buiten getreden.

PSG maakt geen melding van een ontslag, maar verklaart op de clubsite dat Pochettino zelf zijn functie heeft neergelegd. De club maakt niet bekend welk bedrag de Argentijn en diens assistenten meekrijgen, maar naar verluidt kost het de regerend Frans landskampioen vijftien miljoen euro. Pochettino stond sinds begin 2021 aan het roer bij PSG en won gedurende zijn dienstverband een landstitel, een beker en een Super Cup. De Champions League-eindzege, waar in Parijs al jaren van gedroomd wordt, bleef uit.

Dinsdagmiddag om 14.00 uur houdt PSG een persconferentie. De verwachting is dat de nieuwe trainer, Christophe Galtier, dan aanschuift. Galtier komt over van OGC Nice. Die club heeft al een nieuwe trainer aangesteld. Naar verluidt moet PSG wel tien miljoen euro overmaken naar Nice om Galtier in te lijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie