Kagawa gelooft ogen niet: Heel veel spelers gezien, maar Brüls is 'a genious'!

Kagawa gelooft ogen niet: "Heel veel spelers gezien, maar Brüls is 'a genious'!"

5 juli - 11:15
2

Een half jaar na zijn komst naar Sint-Truiden heeft Shinji Kagawa het uitstekend naar zijn zin in Haspengouwen. Het leven in ons land is best aangenaam en bovendien loopt er zelfs voor een ex-speler van Borussia Dortmund en Manchester United behoorlijk wat kwaliteit rond op Stayen. Vooral Christian Brüls heeft zijn mond al doen openvallen.

Gezien zijn indrukwekkende staat van dienst speelde Kagawa samen met de allergrootsten der aarde, maar als het van de Japanner afhangt, hoeft Brüls zich nergens voor te schamen. Zijn huidige ploeggenoot heeft hem al lang overtuigd van zijn kwaliteiten. "Ik hoor vaak dat STVV Brüls in tweede klasse haalde. Ik kan dat nog altijd niet begrijpen", knippert Kagawa met zijn ogen bij Het Belang van Limburg.

Technisch is de tweevoetige Brüls een kraan. "Ik heb heel veel spelers zien komen en gaan, maar Brüls is 'a genious'!", jubelt Kagawa. "Niet normaal wat hij met een bal kan." Onze landgenoot is echter veel meer dan een technicus. "En hij blijft maar lopen. Ik kijk ernaar uit om vaak met hem samen te spelen. Een beest is dat", is de Japanse vedette lyrisch.

Op de vraag of de overige acht veldspelers dan geen tandje zullen moeten bijsteken op verdedigend vlak, reageert Kagawa meteen. "En Brüls en ik! Dat kunnen we en we zullen dat ook bewijzen", klinkt het. Dan zal de spelmaker wel nood hebben aan wat meer speelminuten. Sinds zijn overstap naar STVV zit hij nog maar aan 175 stuks, verspreid over vijf invalbeurten en één basisplaats. Met een stevige voorbereiding in de benen moet de 33-jarige Kagawa nu een vaste pion worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie